Ziyaret Saatleri Ve Ziyaret Refakat Kuralları
01 Haziran 2022

Hasta Ziyaret Saatlerimiz Yeniden Düzenlenmiştir.

Hasta ziyaret saatlerimiz T.C. Sağlık Bakanlığı – Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ nün 28.Nisan.2022 tarihli “COVID-19 Normalleşme Süreci ve Alınacak Tedbirler” konulu Genelgesi gereği yeniden düzenlenmiştir.

Servisler İçin Hasta Ziyaret Saatlerimiz

Hafta içi ve hafta sonu
13:00 – 14:00 saatleri arası
19:00 – 20:00 saatleri arasıdır.

Hastanemize başvurunuz esnasında ve hastanemizde bulunduğunuz süre boyunca tüm alanlarda maske takmanız ve sosyal mesafeyi korumanız büyük önem arz etmektedir.

•       -Ibadethanemiz, Hastane 3'ncü katta hizmetinizdedir.

Hasta ziyaretinden amaç nedir?

Hastanin, hastane disindan gerekli ihtiyaçlarini karsilamak (ilaç, giysi gibi) hastanin hatirini sormak, psikolojik destek vermek hastanin doktorundan, hastanin sagligi ile ilgili bilgi almak toplumsal dayanismanin güzel örneklerinden olan hasta ziyareti usullüne uygun olarak yapildiginda, hastanizin moral düzeyini yükselterek iyilesme sürecine olumlu etki yapar. ayni zamanda hastanizin durumu hakkinda bilgilenmenizi saglar.

Hastanin sagligi ile ilgili kime veya kimlere bilgi verilir?

Hasta eriskin ve suuru açik ise; kendisine veya önerdigi birinci derece yakinina bilgi verilir hastanin suuru kapali ise; birinci derece yakinina bilgi verilir hasta çocuk ise; ebeveynine bilgi verilir. üçüncü sahislara hasta ile ilgili bilgi verilmez.

Hangi hastalar ziyaret edilmemelidir ?

Yogun bakimda yatan hastalar

Bulasici hastaligi olan hastalar

Bagisiklik sistemi bozuk hastalar

Doktorunun ziyarette sakinca gördügü hastalar .(bu hastalar için hasta doktorundan uygun zamanlarda bilgi alinir)

Kimler hasta ziyaretine gitmemelidir?

12 yas alti çocuklar, ates, öksürük, aksirik ve balgam çikarma gibi sikayeti olanlar ve bilinen bir enfeksiyon hastaligi olan hastalar herhangi bir kronik hastaligi olan hastalar enfeksiyon almaya yatkin olan kisiler.

Hasta ziyaretinde dikkat edilmesi gereken durumlar nelerdir?

Doktorunun izin vermedigi özel durumlarda hasta ziyareti için lütfen israr etmeyiniz. Hasta ziyaretini, ziyaret saatlerinde yapiniz. ziyaret süresi kisa olmalidir ( tercihen en fazla 10 dakika) her hasta basinda ikiden fazla ziyaretçi olmamali ve diger hastalari rahatsiz edecek derecede yüksek sesle konusulmamalidir. Hastalarimizin sagligi için tüm hastane binasi içerisinde kesinlikle sigara içilmemelidir. Hasta yataklarina oturulmamali, hasta basinda ve hastane ortaminda herhangi bir yere dokunulmamalidir. Ziyaret öncesi ve sonrasi eller yikanmalidir, iyilik olsun diye yaptiginiz müdahalelerin hastaniza zarar verebilecegini unutmayiniz.

Ziyarete gelirken hediye olarak yiyecek getirmeyiniz. Hasta basinda herhangi bir sey yenilip içilmemeli, ayni odada kalan diger hastalara da herhangi bir gida verilmemelidir. Hastalara getirilebilecek armagan; kitap, kolonya olabilir ziyaret esnasinda diger hastalar rahatsiz edilmemeli, gereksiz ve merakli sorular sorulmamalidir. Hasta mahremiyetine saygi gösterilmelidir. Ziyaret esnasinda, moral bozucu söz ve davranislardan kaçinilmalidir. Ziyaret saati disinda, gereksiz ve israrli ziyaret taleplerinde bulunulmamalidir, ziyaret saati sonunda, görevlilerin uyarilarini beklemeksizin hasta odalari terk edilmelidir.

Gece neden hasta ziyareti yapilmamalidir?

Gece yalnizca nöbetçi saglik personeli bulunur, sayilari azdir. Ziyaretçiler, onlari gereksiz mesgul eder, hizmetin kalitesini düsürürler. Hastane güvenligi olumsuz yönde etkilenir. Uyuyan hastalar rahatsiz olur. Hasta haklari ihlal edilir.

REFAKAT KURALLARI

1.            Hasta odasında refakatçi olarak sadece 1 kişi kalabilecektir.

2.            Refakatçiler güvenlik görevlisinden almış olduklarını refakat kimlik kartlarını sürekli takılı tutacaklardır.

3.            Refakatçi değişimlerinden servis hemşireleri haberdar edilecektir.

4.            Refakatçiler hastane kurallarına uyacaklardır.

5.            Refakatçiler (hekim ve hemşire direktifleri dışında) hastaya yönelik herhangi bir uygulama yapmayacaktır.

6.            Refakatçi, tıbbi müdahaleler sırasında hastanın yanında bulunmamalıdır.

7.            Refakatçiler hastaneye ait eşya malzemeleri düzenli ve temiz tutacaklar, hastane malına zarar veren refakatçi, zararı karşılayacaktır.

8.            Sizlere huzurlu bir ortam sağlanması için, hasta ve yakınlarının; hasta odası ve servis koridorlarında yüksek sesle konuşmaması, gürültü yapmaması şarttır. Ayrıca odalarınızda bulunan televizyonların başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde kullanılması; doktor vizite saatlerinde kapatılması gerekmektedir.

9.            Refakatçiler hastane dâhilinde tütün ve alkollü madde kullanmayacaktır. Kullanılması durumunda gerekli cezai yaptırım uygulanacaktır.

10.         Refakatçiler ilgili hekim ya da hemşire istemi dışında, hastaların hastane dışına çıkarmayacak veya yatağını değiştirmeyecektir.

11.         Refakatçiler hastaya yiyecek, içecek getirmeyecek, hekim ya da hemşireye danışmadan hastaya hiçbir yiyecek, içecek vermeyecektir.

12.         Refakatçiler hasta odaları ve koridorlarda yüksek sesle konuşmayacak, çalışanları ve diğer hastaları rahatsız etmeyeceklerdir.

13.         Süresi biten refakatçi kimlik kartları yenilenecektir.

14.         Refakatçiler, refakat kartlarını göstermek sureti ile hastanemiz yemek hizmetlerinden yararlanacaklardır.

15.         Refakatçiler hastaları ile ilgili herhangi bir sorun olduğu zaman hemşireye haber verilecektir.

*Refakat kurallarına uyduğunuz için teşekkür ederiz.