Ülkemizde “Ulusal Emzirme Haftası” 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü, ülkelerin sağlık bakanlıkları ve çocuk sağlığı ile ilgili kuruluşlar tarafından bebeklerin doğumdan itibaren ilk altı ay boyunca sadece anne sütüyle beslenmesi; 6.aydan sonra uygun tamamlayıcı besinlerle birlikte emzirmenin en az 2 yaşına kadar sürdürülmesi önerilmektedir.
Toplumda anne sütü ile beslenmenin desteklenmesi, yaygınlaştırılması önemlidir. Toplumumuzda bebeklerin anne sütü ile beslenmesi yaygın olarak kabul edilse de ilk 6 ayda anne sütünün yanında mama kullanımı, erken tamamlayıcı beslenmeye başlama yaygındır ve bebeklerin anne sütünün tüm faydalarından yararlanmalarına engel olmaktadır. Her annenin bebeğine yetecek kadar sütü olduğu gerçeğini annelere duyurmak, formül mama kullanımını azaltmak için bu konuda farkındalık yaratmak ve annelerin ihtiyaçları olan desteği sağlamak gereklidir. Böylece ülkemizde bebeklerin ilk 6 ayda SADECE ANNE SÜTÜ ile beslenme oranı artacaktır. İki yaş ve ötesine kadar anne sütü ile beslendiğinde, bebeklerin ileriki dönemde diyabet, kalp ve damar hastalıklarına, obeziteye, bazı ruhsal hastalıklara, astım ve alerjik hastalıklara ve birçok kanser türüne yakalanma olasılığı da azalmaktadır. Bu koruyucu etki emzirme süresi uzadıkça daha da artmaktadır.
Her annenin sütü, annenin beslenmesinden bağımsız, kendi bebeğine özgüdür ve ilk 6 ayda bebeğin tüm besinsel ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Hayata sağlıklı bir başlangıç ve sağlığın sürdürülmesi için anne sütü ile beslenmek önemlidir.